Vad gäller om faran är framme?

Om det börjar brinna

Skulle du upptäcka en brand måste du direkt ringa 112. Se därefter till att säkra dig själv.

Brinner det i din egen lägenhet, se till att du utrymmer lägenheten och stänger dörren efter dig. Om dörren är stängd kommer inte den giftiga röken sprida sig lika snabbt ut i trapphuset.

Skulle trapphuset redan vara rökfyllt är det viktigare att du stannar i din lägenhet och väntar på räddningstjänsten. Lägenheten fungerar som en brandcell och kan hålla ute den giftiga röken en tid.

OBS! Använd aldrig hissar för utrymningsväg.

Brandvarnare

Simrishamnsbostäder ansvarar för att din bostad har brandvarnare. Däremot ansvarar du som hyresgäst att kontinuerligt testa så att de fungerar. Detta är ett viktigt arbete eftersom den kan rädda ditt och andras liv om det skulle börja brinna.

Om brandvarnaren inte skulle fungera, gör en felanmälan så ser vi till att byta batterier eller byter ut den. Känner du att du vill ha fler brandvarnare i din bostad ansvarar du själv för inköp och underhåll av dessa.

Farliga utsläpp

Som hyresgäst ska du se till så att fönsterna i din lägenhet är helt stängda. Stanna i lägenheten. Ventilationssystemet stängs av centralt av Simrishamnsbostäder.

Elavbrott

Vi längre elavbrott kopplar vi på ett elverk för belysning i trapphuset. Entrédörren går alltid att öppna manuellt från båda håll (vred på insidan och lägenhetsnyckeln från utsidan).